ua en ru

Порошенко запропонував США посприяти у питанні гуманітарної допомоги для Луганська

Президент України Петро Порошенко запропонував США приєднатися до його ініціативи про надання міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська.

Президент України Петро Порошенко запропонував США приєднатися до його ініціативи про надання міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська. Про це Порошенко заявив у ході телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба Президента.

"У ході телефонної розмови з віце-президентом США Президент України повідомив про свою ініціативу надання українській та залучення міжнародної гуманітарної допомоги для Луганська під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також запропонував США приєднатися до неї", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Джозеф Байден висловив підтримку зусиллям України налагодити гуманітарну допомогу в чіткій відповідності з міжнародним правом та законодавством України, а саме, принципам виключення будь-якого іноземного військового супроводу місії, проходження вантажів через підконтрольні Україні пункти пропуску на кордоні та багатостороннього формату, в тому числі з участю США.