ua en ru

Порошенко запропонував поширити ноту про непродовження договору про дружбу з РФ як документ ООН

Порошенко запропонував поширити ноту про непродовження договору про дружбу з РФ як документ ООН Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Порошенко доручив поширити ноту про непродовження договору про дружбу з Росією як офіційний документ Генасамблеї та Радбезу ООН

Президент України Петро Порошенко доручив поширити ноту про непродовження договору про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією як офіційний документ Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН. Про це він сказав в ході церемонії вручення 10-мільйонного біометричного паспорта в Києві, передає прес-служба президента.

Порошенко дав доручення, щоб повідомлення, нота України про припинення договору, було розповсюджено як офіційний документ Генеральної Асамблеї ООН для "того, щоб ні у кого не залишалося сумніву, що Україна остаточно відійшла від радянської і російської імперії".

"У понеділок я відбуваю у Нью-Йорк на Генеральну асамблею ООН. Позавчора комітет підтримав український проект резолюції по Криму, і я дав доручення, щоб повідомлення, нота України про припинення договору, було розповсюджено як офіційний документ Генеральної асамблеї та Ради безпеки ООН", - повідомив він.

Сьогодні був виданий 10-мільйонний біометричний паспорт для виїзду за кордон. Таке число – це відповідь тим, хто пророкував, наче безвіз українцям не потрібен. Вітаю киянку Поліну Савіну – власницю 10-мільйонного біометричного паспорта. Впевнений, можливість вільних подорожей Європою дозволить Поліні, яка здобуває освіту політолога, отримати найкращі знання і застосувати їх на благо України.

Опубліковано Петром Порошенком П'п'ятниця, 21 вересня 2018 р.

Нагадаємо, сьогодні, 21 вересня, Україна передала Російській Федерації ноту про розірвання договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.