ua en ru

У Порошенка пропонують розробити механізм пошуку зниклих безвісти на Донбасі

У Порошенка пропонують розробити механізм пошуку зниклих безвісти на Донбасі Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Україна, РФ, МКЧХ та представники ОРДЛО повинні створити механізм пошуку зниклих безвісти

Україна, Росія, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста і окремих районів Донецької та Луганської областей повинні створити механізм для пошуку зниклих безвісти на Донбасі. Про це повідомила депутат БПП, представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко у себе на сторінці в Facebook.

"Важлива інформація, яку намагаються не помічати російські так звані ліберальні медіа і інші псевдоопозиціонери. Українські військові передали тіла, ідентифіковані як останки громадян РФ, які загинули на Донбасі. Це не перша передача тіл тих, кого Кремль послав вбивати українців", - написала Геращенко.

Внаслідок цього вона відзначила важливість створення механізму за участю Росії, України, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, з запрошенням представників ОРДЛО для пошуку зниклих безвісти, ідентифікації останків загиблих і їх поховання.

"Вважаю, що створення механізму має стати ключовим гуманітарним пріоритетом і для ТКГ в Мінську, і для зустрічі міністрів закордонних справ в "нормандському форматі", - підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пообіцяв зробити все можливе для повернення затриманих в Російській Федерації, аннексированном Криму і на окупованому Донбасі українців.