ua en ru

Порошенко пропонує ВР встановити 16,5 тисяч гривень зарплати для глави Нацагентства з повернення активів

Порошенко пропонує ВР встановити 16,5 тисяч гривень зарплати для глави Нацагентства з повернення активів Фото: Петро Порошенко

У Раді зареєстрований відповідний законопроект

Президент Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України встановити заробітну плату в розмірі 12 мінімальних зарплат для голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління отриманими від корупційних та інших злочинів активами.

Відповідний законопроект №4056 був зареєстрований в парламенті 12 лютого 2016 року.

"Проектом закону передбачається на законодавчому рівні закріпити розміри посадових окладів працівників Національного агентства, що стане додатковою гарантією їх незалежності, а також усунути внутрішні технічні неузгодженості між положеннями цього Закону", - сказано в пояснювальній записці.

Зокрема, автори законопроекту пропонують встановити розмір посадового окладу для голови Нацагентства в 12 мінімальних зарплат, його заступника - в 11, директора департаменту - в 10, начальника відділу - в 7 і провідного спеціаліста - в 5.

При цьому голові агентства і його заступникам встановлюється також надбавка за особливий характер роботи та інтенсивність праці у розмірі до 75% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг.

Також голові, його заступникам, співробітникам агентства виплачується додатково премія в розмірі тримісячної заробітної плати за умови успішної незалежної оцінки ефективності діяльності і успішного проходження щорічної оцінки виконання покладених обов'язків і завдань.

Відзначимо, що агентство пропонується наділити повноваженнями не тільки зберігати заарештовані активи, але і розпоряджатися ними, в тому числі правом реалізації, технологічної переробки або передачі в управління.

Нагадаємо, Порошенко пропонує Верховній Раді вдосконалити процедуру арешту майна і інституту спеціальної конфіскації.