ua en ru

Порошенко пропонує п’ять кроків для захисту українців від економічної кризи

Порошенко пропонує п’ять кроків для захисту українців від економічної кризи Фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

П’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко під час погоджувальної ради оголосив про п’ять головних напрямків підтримки українців на тлі економічної кризи.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на сайт "Євросолідарності".

"Ми виходимо на дуже серйозні проблеми кризові на початку політичного сезону. Ми отримали 2,7 млрд доларів з боку МВФ як подарунок разом з усім світом. І перед аналізом бюджету я вимагаю, щоб парламент був долучений відповідно до Конституції до розподілу і використання цих коштів", - наголошує Порошенко.

За його словами, позиція номер один - пенсії, бо пенсіонери найбільше постраждали від кризи, в них не залишилося грошей на фоні зростання цін на 40-50% на основні продукти харчування.

"Вони перетворилися в жебраків, - наголошує Порошенко. - Наша пропозиція: за рахунок коштів МВФ - це практика в тому числі окремих європейських країн - виділити тринадцяту пенсію у розмірі мінімальної пенсії всім, хто отримує пенсію нижче середньої", - зазначає п’ятий президент.

Крім того, друга позиція, яку озвучив політик, це Збройні сили України.

"Вперше з 2014 року з’явилася мільярдна заборгованість по виплатам українським воїнам, не підвищене грошове забезпечення. Тоді як в минулому воїн отримував на 60% більше середньої заробітної плати в країні, сьогодні отримує на 27% менше. Треба негайно розглянути і профінансувати додаткове фінансування грошового забезпечення воїнів", - наголошує Петро Порошенко.

Третє, перелічує він, це субсидії.

"Розтринькали субсидії, які були заплановані в бюджеті поточного року, і у нас на зимовий сезон домогосподарства залишаються без субсидій. Причому за моєї каденції 7 мільйонів домогосподарство отримували субсидії. Сьогодні рекомендують "продати собачку", щоб погасити тарифи, що зросли утричі. Нам треба негайно внести зміни до Державного бюджету", - вимагає Порошенко.

Четверте, за словами Порошенка, це СOVID-19.

"Ці кошти мають бути спрямовані на підвищення грошового забезпечення лікарів, забезпечення щепленням, ліками і засобами захисту", - зазначає п’ятий президент.

Порошенко переконаний, що не можна перекладати тягар відповідальності за збільшені тарифи на місцеву владу.

"Ми маємо захистити програму децентралізації, захистити інтереси громад, які сьогодні цього захисту потребують, і в такий спосіб забезпечити захист інтересів людей. Я закликаю об’єднатися всім задля цього. І заслухати відповідних міністрів", - зауважує Петро Порошенко. - "Європейська солідарність" пропонує і просить наших партнерів доєднатися до цих пропозицій".