ua en ru

Порошенко пропонує викреслити із Конституції норму про Чорноморський флот РФ у Криму

Порошенко пропонує викреслити із Конституції норму про Чорноморський флот РФ у Криму Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент відзначив, що в Криму більше не буде російської військової бази

В окупованому Російською федерацією (РФ) Криму більше не буде російської військової бази. Про це заявив у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко в ході виступу в Верховній раді з щорічним посланням, передає кореспондент РБК-Україна.

Порошенко зазначив, що із Конституції України пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні.

"Після того, як ми повернемо Крим, російської бази в Севастополі більше не буде", - зазначив президент.

Порошенко пропонує викреслити із Конституції норму про Чорноморський флот РФ у Криму

Зазначимо, у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко виступає в Раді з щорічним посланням. Традиційно мова йде про здобутки за рік, а також про нові ключові завданнях зовнішньої і внутрішньої політики країни. РБК-Україна веде онлайн-трансляцію виступу Порошенка.

Нагадаємо, раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко вже повідомляла, що Порошенко запропонував виключити із Конституції положення про перебування іноземних військових формувань на території України.

Раніше командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко заявив, що ситуація в Чорному морі дуже напружена, в тому числі у зв'язку з ігноруванням Росією норм міжнародного морського права.