ua en ru

Порошенко привітав кораблі ВМС України з виходом до Азовського моря

Порошенко привітав кораблі ВМС України з виходом до Азовського моря Фото: українські військові кораблі (mil.in.ua)

Українські військові кораблі пройшли Кримський міст

Президент України Петро Порошенко привітав кораблі Військово-морських сил (ВМС) України з входом в Азовське море. Про це він написав на сторінці у Twitter.

"Вітаю наші військові кораблі - пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" - з виходом в Азовське море", - написав він.

Крім того, президент наголосив, що ці судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові.

Порошенко привітав кораблі ВМС України з виходом до Азовського моря

Нагадаємо, що два кораблі Військово-морських сил України (ВМС) планують пройти з Одеси в Бердянськ через контрольовану Росією Керченську протоку. Пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" та морський буксир A830 "Корець" вирушили з Одеси 20 вересня.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» пройшли Кримський міст.

Кораблі направляються до Бердянську, де, як повідомляється, стануть основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Крім того, раніше повідомлялося, що Військово-морські сили Збройних сил України збільшать присутність в Азовському морі в зв'язку з діями Росії, пов'язаними з блокуванням судів.