ua en ru

Порошенко вимагає від правоохоронців забезпечити мирний характер акцій під Радою

Порошенко вимагає від правоохоронців забезпечити мирний характер акцій під Радою Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко відзначив, що забезпечення правопорядку є важливим завданням для правоохоронців

Президент України Петро Порошенко вимагає від правоохоронців забезпечити мирний характер акцій, які проходять сьогодні, 17 жовтня 2017 року, під Верховною Радою України. Про це він заявив в ході зустрічі з президентом Мальти Марі-Луїз Колейро Прекою.

"Принцип матроса Желєзняка з парламентом в демократичній країні не пройде. Я сподіваюся, що сьогоднішня акція буде носити мирний характер. Я з розумінням ставлюся до акцій та з повагою до їх учасників. Крім того, мені дуже важливо, я вимагаю від усіх правоохоронних органів, забезпечити мирний характер акцій", - заявив президент.

За словами Порошенка, не можна допустити повторення трагічних подій, що відбулися 31 серпня, які призвели до загибелі 4 нацгвардійців.

Крім того, глава держави відзначив, що забезпечення правопорядку є важливим завданням для правоохоронців і організаторів протестів.

Приємно констатувати, що Мальта як надійний двосторонній партнер, як держава-член Євросоюзу стає ближчою до України. Ця близькість є не тільки символічною, а й має практичний зміст. З President of Malta обговорили продовження санкцій ЄС проти РФ, євроінтеграційні прагнення України, торговельно-економічну взаємодію. Дякую Пані Президенту за плідні переговори!

Опубліковано Петром Порошенком 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив про можливу спробу штурму Верховної Ради з використанням вибухових пакетів.