ua en ru

Порошенко: остання розмова в "нормандському форматі" посилила моє почуття стриманого оптимізму

Порошенко: остання розмова в "нормандському форматі" посилила моє почуття стриманого оптимізму Фото: Петро Порошенко

Президент привітав українців з першим днем, коли не було жодних жертв і пострілів

Президент України Петро Порошенко заявив, що остання розмова в "нормандському форматі" з Федеральним канцлером Німеччини, Президентом Франції та Президентом Росії посилила його почуття стриманого оптимізму. Про це Порошенко заявив в ході відкриття конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES), яка проходить в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я гадаю, що всім зрозуміло, що незалежна демократична Україна, яка глибоко інтегрована в європейські цінності, є основою безпеки і стабільності Європи. Я відчуваю велике полегшення, не отримуючи повідомлення про втрати з лінії фронту", - зазначив Президент.

Окрім того, Порошенко зазначив, що "остання розмова в "нормандському форматі" посилила його почуття стриманого оптимізму".

"Однак перемир'я вже більше два тижня і це більше не мрія. Сьогодні перший день, коли ми не мали жодних жертв і пострілів і я вас з цим вітаю", - додав глава держави.

Нагадаємо, за словами екс-Президента України, представника України на переговорах Леоніда Кучми, 22 вересня 2015 р. під час зустрічі учасників тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) може бути підписана угода про відведення 100 мм озброєння.