ua en ru

Порошенко доручив посилити охорону стратегічних об'єктів для запобігання терактам

Порошенко доручив посилити охорону стратегічних об'єктів для запобігання терактам Фото: силовикам доручено посилити охорону стратегічних об'єктів через провокації в Криму

Грицаку також доручено провести екстрене засідання Антитерористичного центру СБУ

Президент України Петро Порошенко доручив посилити охорону стратегічних об'єктів для запобігання терактів у зв'язку з провокаціями Росії в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Зазначається, що президент провів нараду з керівниками силових відомств та Міністерства закордонних справ.

Так, Порошенко доручив прикордонникам посилити пропускний режим у пунктах пропуску, а співробітникам Нацгвардії та Національної поліції – посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам.

"Особливі вимоги, - наголосив він, - до прикордонників в районах адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом та на лінії зіткнення на Донбасі", - зазначив голова держави.


Президент також доручив голові Служби безпеки України Василю Грицаку провести екстрене засідання Антитерористичного центру та довести необхідні завдання. У свою чергу Грицак повідомив, що сили і засоби відомства вже приведені у підвищену бойову готовність.

"В цей час проводяться засідання координаційних груп АТЦ - особливу увагу ми надаємо забезпеченню безпеки об’єктів критичної інфраструктури, а також відстежуємо діяльність низки осіб, які підозрюються у причетності до діяльності ДРГ, з метою недопущення можливих терористичних актів", - розповів голова СБУ.

Нагадаємо, Порошенко доручив Міністерству закордонних справ організувати розмову з російським президентом Володимиром Путіним у зв'язку з провокацією РФ в окупованому Криму.