ua en ru

Порошенко доручив МЗС організувати розмову з Путіним

Порошенко доручив МЗС організувати розмову з Путіним Фото: МЗС доручено організувати розмову Порошенко з Путіним у зв'язку з провокацією в Криму

МЗС також має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції

Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ організувати розмову з російським президентом Володимиром Путіним у зв’язку з провокацією РФ в окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба голови української держави.

"МЗС має організувати телефонні розмови з керівництвом Німеччини та Франції у трьохсторонньому Нормандському форматі, запросити розмови з віце-президентом США, президентом Європейської Ради Дональдом Туском та ініціювати розмову з президентом РФ Путіним", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що у зв’язку з провокацією в Криму та ескалацією дій РФ на Донбасі Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств та МЗС.

Крім того, міністру закордонних справ Павлу Клімкіну наказано доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН та детально проінформувати про розвиток подій.

Нагадаємо, Порошенко доручив керівникам силових відомств привести підрозділи біля адміністративного кордону з Кримом і в зоні АТО на Донбасі в підвищену бойову готовність.