ua en ru

Порошенко доручив СБУ до 25 грудня домогтися звільнення всіх заручників з полону бойовиків на Донбасі

Порошенко доручив СБУ до 25 грудня домогтися звільнення всіх заручників з полону бойовиків на Донбасі
Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України до 25 грудня домогтися звільнення всіх заручників з полону бойовиків на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України до 25 грудня домогтися звільнення всіх заручників з полону бойовиків на Донбасі. Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив начальник слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент поставив завдання, щоб це відбулося до 25 грудня, в крайньому випадку до кінця року. Я думаю, що більшість людей ми звільнимо в цьому році", - заявив Вовк.

За його словами, зараз СБУ перебуває на завершальному етапі цього питання. "Я сьогодні мав розмову з донецькими і луганськими сепаратистами, які відповідають за це питання, щоб в Мінську затвердити списки і звільнити наших людей. Ми вважаємо, що їх там 684. Звичайно, список може бути неточним. Це те, що є в нашому центрі і в реєстрі. Там навіть є вагітні жінки", - заявив Вовк.

При цьому начальник слідчого управління СБУ зазначив, що українська сторона готова звільнити 477 людей, а бойовики готові, своєю чергою, звільнити 152, в тому числі 77 бійців "Донбасу".

Нагадаємо, за даними Міноборони, бойовики використовують полонених українських солдатів для відновлення Іловайська.