ua en ru

Бойовики використовують полонених українських солдатів для відновлення Іловайська, - Міноборони

Бойовики використовують полонених українських солдатів для відновлення Іловайська, - Міноборони Джерело фото:politicsnews.info

Полонених українських солдатів одного з добровольчих батальйонів бойовики задіють у відновленні Іловайська. Про це в ході брифінгу повідомив голова об'єднаного координаційного центру звільнення заручників при Міністерстві оборони України Юрій Тандит, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони (бойовики, - ред.) вважають, що деякі батальйони, скажімо так, вели певні дії, які дискредитували їх... І взагалі, вони до батальйонів мають особливе ставлення. Зараз один з батальйонів, хлопці, які там перебувають у заручниках, відновлюють місто Іловайськ", - розповів Тандит.

Нагадаємо, як повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, фахівці обробили вже понад 1,4 тис. секретних документів щодо подій під Іловайськом у Донецькій обл.

Нагадаємо, напередодні комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони вирішила відновити роботу тимчасової слідчої комісії, що займається розслідуванням загибелі українських солдатів під Іловайськом Донецької обл.

Наприкінці серпня 2014 р. під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців у так званий котел. У підсумку загинули, були поранені і зникли безвісти близько тисячі українських військових. Втрати під Іловайськом стали наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.