ua en ru

Порошенко доручив підвищити грошове забезпечення військових на 30%

Порошенко доручив підвищити грошове забезпечення військових на 30% Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенко, підвищення грошового забезпечення військових має бути пріоритетом

Президент України Петро Порошенко доручив уряду передбачити у державному бюджеті на 2019 рік підвищення грошового забезпечення військовослужбовців на 30%. Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

За словами Порошенко, підвищення грошового забезпечення українських військових має бути пріоритетом.

"Якщо український воїн користується найбільшою повагою в суспільстві, якщо він ризикуючи життям боронить українську землю, грошове забезпеченя має бути належне. Просив би, щоб забезпечення українського солдата було піднято не меш як на 30%. Поставити це пріоритетом і зробити все залежне, щоб це доручення найкращим чином було реалізовано", - заявив він.

Крім того, глава держави додав, що видатки на оборону та безпеку, відповідно до закону про нацбезпеку, має становити не менше 5% ВВП, так було у минулому році, а цього року ця цифра становитиме 5,36% ВВП.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що Кабінет міністрів України внесе до Верховної ради України проект Державного бюджету України на 2019 рік до 15 вересня, як це і передбачено чинним законодавством.

Крім того, РБК-Україна раніше писало, що член фракції БПП Іван Винник вважає, що ключовим економічним питанням для Ради до кінця 2018 року буде держбюджет-2019.