ua en ru

Кабмін внесе в Раду проект держбюджету до 15 вересня, - Розенко

Кабмін внесе в Раду проект держбюджету до 15 вересня, - Розенко Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Розенко обіцяє, що у 2019 році продовжиться підвищення соціальних стандартів

Кабінет міністрів України внесе до Верховної ради України проект Державного бюджету України на 2019 рік до 15 вересня, як це і передбачено чинним законодавством. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, йдеться у повідомленні прес-служби міністра на сторінці у Facebook.

За словами віце-прем’єр-міністра, значна частина коштів Державного бюджету буде спрямована на подальше посилення обороноздатності країни та підвищення грошового забезпечення військовослужбовців.

Кабмін внесе в Раду проект держбюджету до 15 вересня, - Розенко

Розенко також пообіцяв, що у наступному році продовжиться підвищення соціальних стандартів.

"Я вже можу сказати точно, що з 1 січня 2019 року зросте і розмір мінімальної заробітної плати, і розмір пенсій", - сказав він.

За його словами, Державний бюджет на 2019 рік бюджет соціально спрямованим і, водночас, реальним.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що сподівається, що проект держбюджету на 2019 рік буде внесений до парламенту до 15 вересня 2018 року.

Крім того, на уточнююче запитання щодо того, чи буде проект держбюджету на 2019 рік в Раді 15 вересня, він висловив надію, що так і буде.

"Я сподіваюся, що він (проект держбюджету на 2019 рік, - ред.) буде внесений так, як передбачено чинним законодавством України", - заявив він.

Також про внесення в парламент проекту держбюджету до 15 вересня повідомляв член фракції БПП Іван Винник.

Саме держбюджет, на думку Винника, стане найбільш дискусійним питанням наступної сесії. Одна з проблем бюджету, за словами нардепа, зводиться до того, що уряд планує закласти занадто великі витрати на обслуговування державного боргу.