ua en ru

Держбюджет стане найбільш дискусійним питанням сесії Ради, - нардеп

Держбюджет стане найбільш дискусійним питанням сесії Ради, - нардеп Фото: Верховна рада України (РБК-Україна)

Кабмін повинен внести в парламент проект держбюджету до 15 вересня

Ключовим економічним питанням для Верховної ради України (ВРУ) до кінця 2018 року буде держбюджет-2019. Про це заявив член фракції БПП Іван Винник, йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Кінець канікул: чим займеться Верховна рада на осінній сесії".

До 15 вересня Кабінет міністрів повинен внести в парламент проект головного кошторису країни.

Саме держбюджет, на думку Винника, стане найбільш дискусійним питанням наступної сесії. Одна з проблем бюджету, за словами нардепа, зводиться до того, що уряд планує закласти занадто великі витрати на обслуговування державного боргу.

Нагадаємо, раніше голова Верховної ради України Андрій Парубій заявив, що сподівається, що проект держбюджету на 2019 рік буде внесений до парламенту до 15 вересня 2018 року.

Крім того, на уточнююче запитання щодо того, чи буде проект держбюджету на 2019 рік в Раді 15 вересня, він висловив надію, що так і буде.

"Я сподіваюся, що він (проект держбюджету на 2019 рік, - ред.) буде внесений так, як передбачено чинним законодавством України", - заявив він.

Зазначимо, протягом засідань Верховної ради восьмого скликання було прийнято близько 200 законів.

"На цій сесії було прийнято 88 законів в цілому. За основу було прийнято 37 законів. У першому читанні - 49 законопроектів. Всього було прийнято майже 200 позитивних рішень українським парламентом", - повідомив Парубій.