ua en ru

Порошенко доручив Кабміну розробити законопроекти щодо збереження лісів

Порошенко доручив Кабміну розробити законопроекти щодо збереження лісів Фото: Порошенко підписав указ про розвиток лісу (president.gov.ua)

Уряд повинен забезпечити впровадження єдиної державної системи електронного обліку деревини

Президент України Петро Порошенко у середу, 22 листопада, підписав указ, яким доручив Кабінету міністрів розробити заходи із розвитку лісового господарства та збереження об'єктів заповідного фонду України. Про це повідомляє прес-служба президента.

"Глава держави підписав указ № 381/2017 "Про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об'єктів природно-заповідного фонду". Згідно з документом, уряд має розробити та внести на розгляд Верховної Ради низку законопроектів. Зокрема, щодо удосконалення системи фінансування та розвитку лісового і водного господарств, шляхом створення державних фондів зазначених господарств", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кабміном має бути розроблений проект Закону, спрямований на удосконалення системи державного природоохоронного контролю та моніторингу стану навколишнього природного середовища. Крім того, законопроект має посилити відповідальність за порушення природоохоронного законодавства та розширювати повноваження громадських інспекторів з охорони довкілля.

До того ж, згідно з указом, уряд повинен забезпечити впровадження єдиної державної системи електронного обліку деревини, у тому числі підтвердження її походження, з урахуванням європейських норм та стандартів.

Нагадаємо, у вівторок, 21 листопада, після погроз штрафом з боку ЄС щодо Польщі, у польській частині Біловезької пущі припинили роботу лісозаготівельні комбайни.