ua en ru

Порошенко привітав домовленність лідерів Німеччини про початок коаліційних переговорів

Порошенко привітав домовленність лідерів Німеччини про початок коаліційних переговорів Фото: прапори України та Німеччини (facebook.com/petroporoshenko)

Президент зазначив, що сподівається на підтримку Німеччини і у подальшому

Президент України Петро Порошенко привітав домовленість лідерів блоку Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) про початок коаліційних переговорів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щиро вітаю досягнуту лідерами ХДС/ХСС та соціал-демократів домовленість про старт коаліційних переговорів. Сподіваюся, що вони увінчаються успіхом, а також на те, що незмінна підтримка України, її територіальної цілісності та курсу реформ і надалі залишатиметься пріоритетом зовнішньої політики Німеччини", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 12 січня у Німеччині заявили про прорив у переговорах по створенню парламентської коаліції. Лідери ключових партій прийшли до угоди про формування коаліції в Бундестазі.

У той же час повідомляється, що домовленості керівництва партій ще мають схвалити відповідні переговорні групи. Крім того, для схвалення угод потрібен позачерговий з'їзд СДПН, який запланований на 21 січня.