ua en ru

У Німеччині заявили про прорив в переговорах по створенню парламентської коаліції

У Німеччині заявили про прорив в переговорах по створенню парламентської коаліції Фото: канцлер Німеччини Ангела Меркель (g20.org)

Лідери ключових партій прийшли до угоди про формування коаліції в Бундестазі

Учасники переговорів щодо створення коаліції у парламенті Німеччини досягли прориву, повідомляють DW з посиланням на джерела, причетні до переговорів.

Повідомляється, що лідери Християнсько-демократичного союзу, Християнсько-соціального союзу і Соціал-демократичної партії Німеччини на попередніх переговорах з формування великої коаліції досягли прориву. У той же час повідомляється, що домовленості керівництва партій ще мають схвалити відповідні переговорні групи. Крім того, для схвалення угод потрібен позачерговий з'їзд СДПН, який запланований на 21 січня.

За даними німецьких ЗМІ, переговори про створення коаліції проходять в штаб-квартирі СДПН і тривають уже понад 24 години.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині ключові партії домовилися про дату початку попередніх переговорів по коаліції. Відзначимо, в країні вже встановлено рекорд за термінами формування уряду. Зокрема, з минулих парламентських виборів минуло вже більше трьох місяців.