ua en ru

Порошенко пообіцяв повернути вкладникам "Михайлівського" вкрадені гроші

Порошенко пообіцяв повернути вкладникам "Михайлівського" вкрадені гроші Фото: Порошенко поспілкувався з вкладниками "Михайлівського"

Шахраї, причетні до банківських схем, будуть покарані

Президент України Петро Порошенко заявив, що всім вкладникам банку "Михайлівський" будуть повернені вкрадені гроші. Про це голова держави заявив після церемонії підняття державного прапора на Софійській площі, повідомляє "112 Україна".

Порошенко зазначив, що дане питання не є "справою президента", але пообіцяв, що вкрадені гроші будуть виплачені вкладникам банку.

"Тим громадянам, на кого не поширюється ФГВФО. За моїм дорученням будуть спрямовані всі вилучені кошти, розділені, і виплачені вам. Як тільки будуть знайдені кошти, які вони вкрали", - сказав Порошенко.


Крім того, за словами президента, вже сьогодні були відстежені перерахування.

"Ми сьогодні простежили перерахування, кваліфікували це як шахрайство, злочин, крадіжка", - додав президент.

У підсумку, Порошенко зазначив, що чиновники, які пов'язані з банківськими махінаціями, будуть покарані за свої злочини. Також, за його словами, буде створена спеціальна робоча група, яка займеться питанням.

Нагадаємо, прокуратура міста Києва повідомила про підозру голові правління ВАТ "Банк "Михайлівський" за фактом розкрадання 870 млн гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.