ua en ru

Порошенко підписав закони про культурний фонд та підтримку кінематографа

Порошенко підписав закони про культурний фонд та підтримку кінематографа Фото: Петро Порошенко (фото president.gov.ua)

Порошенко обіцяє впровадження моделей прозорого фінансування виробництва кіно

Президент України Петро Порошенко підписав закони "Про Український культурний фонд" та "Про державну підтримку кінематографії в Україні", передає прес-служба президента.

За словами Порошенка, ці закони підуть на користь українському кіно та українській культури, а також будуть сприяти національно-культурному розвитку та піднесенню української кінематографії.

"Дуже важливо, щоб суспільство знало, що ці закони передбачають впровадження сучасних моделей конкурентного та прозорого фінансування виробництва кіно в Україні, а також інших програм у сфері культури і мистецтва. Не буде більше ніякого розподілу коштів "під ковдрою", не буде непрозорих розподілів за відкати", - заявив Порошенко на зустрічі з представниками української культури, кіно- і телеіндустрії.

Він також підкреслив, що з цими законами з'явиться механізм ефективної підтримки кінематографії, виробництва програм і фільмів, а реалізація нових підходів державної підтримки сприятиме створенню конкурентоспроможного на світовому ринку кінематографічного продукту.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України ратифікувала угоду з Ізраїлем про спільне виробництво фільмів.