ua en ru

Порошенко підписав закон про запровадження інституту наставництва над дітьми-сиротами

Порошенко підписав закон про запровадження інституту наставництва над дітьми-сиротами Фото: Петро Порошенко

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №1504-VIII "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо наставництва. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Закон запроваджує інститут наставництва для роботи з дітьми, які виховуються в інтернатних закладах, з метою їх підтримки та підготовки до самостійного життя", - йдеться у повідомленні.

Як заначається, згідно з законом, наставник має право відвідувати дитину за місцем її проживання, навчання, лікування, оздоровлення, а також за згодою дитини та батьків, інших законних представників дитини, адміністрації закладу для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншого закладу для дітей спілкуватися з дитиною поза місцем її проживання, навчання, лікування, оздоровлення, у тому числі запрошувати дитину у свою сім'ю у святкові і неробочі дні, дні канікул, надавати дитині допомогу в отриманні додаткових освітніх, соціальних, реабілітаційних, оздоровчих послуг, брати участь у забезпеченні її одягом, взуттям, приладдям для навчання та розвитку тощо.

Повідомляється, що практична реалізація норм даного законопроекту сприятиме розвитку державно-приватного партнерства, оскільки до здійснення наставництва передбачається залучати громадські та благодійні організації.

Нагадаємо, 8 вересня 2016 року Верховна Рада України ввела інститут наставництва над дітьми-сиротами.