ua en ru

Порошенко підписав закон щодо посилення соцзахисту дітей загиблих журналістів

Порошенко підписав закон щодо посилення соцзахисту дітей загиблих журналістів Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Також законом передбачено посилення соцзахисту дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи

Президент України Петро Порошенко підписав закон щодо посилення соціального захисту дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу глави держави.

Як зазначається, Порошенко підписав закон "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки". Відповідний закон український парламент підтримав 2 жовтня 2018 року.

Відповідно до закону, до переліку дітей, які потребують особливої соцпідтримки, і відповідно мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок бюджетних коштів, пропонується включити дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, а також дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або II групи.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що парламентський комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю рекомендує Раді прийняти за основу і в цілому зміни до закону щодо посилення соцзахисту учасників боротьби за незалежність України у 20 столітті.

Крім того, повідомлялося, що комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує Раді збільшити видатки на соцзахист чорнобильців.