ua en ru

ВР рекомендують посилити соцзахист учасників боротьби за незалежність України у 20 столітті

ВР рекомендують посилити соцзахист учасників боротьби за незалежність України у 20 столітті Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Відповідний законопроект рекомендується прийняти в цілому

Комітет Верховної ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому зміни до закону щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у 20 столітті. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату ВР.

Комітет розглянув відповідний законопроект № 8519 на своєму засіданні.

"Комітет на своєму засіданні розглянув проект закону про внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті (№ 8519) і прийняв рішення рекомендувати Верховній раді прийняти законопроект за основу і в цілому (з врахуванням окремих поправок)", - сказано у повідомленні.

Підкреслимо, проектом пропонується надати статус учасника бойових дій особам, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі Української повстанської армії, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), збройних підрозділів Організації українських націоналістів і відповідно до закону "Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті" визнані борцями за незалежність України у XX столітті.

При цьому порядок надання статусу учасника бойових дій вказаним особам встановлює Кабінет міністрів.

Нагадаємо, у червні комітет у справах ветеранів анонсував старт навчальних курсів підвищення освітнього рівня ветеранів для їх роботи у новому Міністерстві у справах ветеранів.

Як писало РБК-Україна у кінці липня, завершився перший етап курсів підвищення кваліфікації та підготовки ветеранів війни та учасників АТО до державної служби. Першу групу з 40 слухачів представляли ветерани Збройних сил України, представники добровольчих батальйонів і волонтери.

Вони отримали сертифікати про проходження курсів за напрямом "Публічне управління і адміністрування".