ua en ru

Порошенко підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу

Порошенко підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Особливий статус Донбасу продовжено ще на один рік

Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження особливого статусу Донбасу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані на сайті українського парламенту.

Згідно з інформацією на сайті Верховної ради, закон 9153 про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей повернули до парламенту за підписом президента.

Нагадаємо, сьогодні нардепи продовжили дію закону про особливий статус Донбасу. Зокрема, особливий статус для окремих районів буде діяти до 31 грудня 2019 року включно.

Раніше перший віце-спікер парламенту, народний депутат від БПП Ірина Геращенко заявляла, що продовження закону про особливий статус Донбасу потрібно для збереження санкцій проти Російської Федерації.

Закон передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування реалізується виключно органами влади, які будуть обрані на позачергових виборах. Серед умов виборів - вивід незаконних збройних формувань і військової техніки з України, гарантії вільного волевиявлення, спостереження за виборами і недопущення незаконного втручання у виборчий процес.