ua en ru

У Раді закликали продовжити дію закону про особливий статус Донбасу

У Раді закликали продовжити дію закону про особливий статус Донбасу Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Геращенко наголосила, що лідери фракцій мають взяти участь у обговоренні законопроекту

Продовження закону про особливий статус Донбасу потрібно для продовження санкцій проти Російської Федерації. Про це заявила перший віце-спікер парламенту, народний депутат Ірина Геращенко під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами нардепа, протягом останніх 2 тижнів відбулась низка зустрічей щодо пролонгації статусу про особливості місцевого самоврядування у Донецькій та Луганській областях.

"Протягом останніх двох тижнів у рамках неформальної мінської платформи, яка працює в українському парламенті, відбулась низка зустрічі. Зокрема, з головуючим в ОБСЄ Мартіном Сайдіком, дипломатами та високо посадовцями країн нормандського формату стосовно пролонгації статусу про особливості місцевого самоврядування у Донецькій та Луганській областях", - повідомила Геращенко.

За її словами, питання продовження дії закону про особливий статус Донбасу було також обговорено з радником президента США Джоном Болтоном. Геращенко наголосила, що продовження дії закону дозволить посилити для українських партнерів в ЄС та США інструмент для продовження санкцій проти РФ.

"Хочу повторити про готовність міністра закордонних справ Павла Клімкіна зустрітись з представниками фракцій. Це є закон санкцій, який потрібен для того, щоб не дати Кремлю можливості розвалити санкції", - підкреслила парламентар.

Геращенко наголосила, що лідери фракцій мають взяти участь у обговоренні законопроекту на мінській платформі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей можлива в разі прогресу в питанні звільнення політв'язнів і заручників.

Як писало РБК-Україна раніше, спецпредставник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік заявив, що пролонгація закону про особливий статус окупованого Донбасу може сприяти введенню миротворчої місії ООН.