ua en ru

Рада продовжила дію закону про особливий статус Донбасу

Рада продовжила дію закону про особливий статус Донбасу Фото: автор закону Петро Порошенко (РБК-Україна)

Дію закону нардепи продовжили до 31 грудня 2019 року включно

Депутати Верховної ради України підтримали прийняття за основу та в цілому законопроекту №9153 про пролонгацію закону про особливий статус Донбасу, передає кореспондент РБК-Україна.

Продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) підтримали 245 нардепів.

Відзначимо, що голосування за закон супроводжувалося вигуками в сесійній залі "Ганьба".

Підкреслимо, що дія закону про особливий статус Донбасу мала закінчитися 10 жовтня 2018 року.

У статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" слова "на строк, який закінчується через один рік з дня набрання чинності законом "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей" замінити словами "з дня набрання чинності з урахуванням положень закону "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей" на термін до 31 грудня 2019 року включно", - йдеться у тексті закону.

Нагадаємо, зранку 3 жовтня президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект, яким пропонується продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).

Перший віце-спікер парламенту, народний депутат Ірина Геращенко раніше заявляла, що продовження закону про особливий статус Донбасу потрібно для продовження санкцій проти Російської Федерації.

Як писало РБК-Україна раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей можлива в разі прогресу в питанні звільнення політв'язнів і заручників.