ua en ru

Порошенко підписав закон про порядок переміщення товарів у зону АТО, - АПУ

Порошенко підписав закон про порядок переміщення товарів у зону АТО, - АПУ Фото: Петро Порошенко

Тепер незатверджені товари можуть бути конфісковані на користь держави

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції". Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Андрій Таранов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зокрема, планується встановити, що переміщення товарів у район проведення АТО буде здійснюватися в порядку, встановленому Кабінетом міністрів України за поданням СБУ. Тобто СБУ, у складі якої є Антитерористичний центр, визначають товари та все інше, що може переміщатися в зону АТО та подає на затвердження Кабінету міністрів України. Кабінет міністрів приймає рішення щодо товарів, які можна перевозити, а які - ні", - сказав Таранов.

Він також зазначив, що затримані товари, які не будуть входити в перелік дозволених, будуть конфісковані на користь держави.

"Я не хочу говорити про кількість штрафів, які будуть платити, головне, що внесена конфіскацію таких товарів, тобто будь-які товари, які не входять в список затверджений Кабміном, затримані у зоні АТО, будуть конфісковані на користь держави", - додав Таранов.

Нагадаємо, 17 липня Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект № 2109 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції". За відповідне рішення проголосували 250 депутатів при 226 мінімально необхідних.