ua en ru

Парламент ввів штрафи за порушення порядку переміщення товарів у зоні АТО

Парламент ввів штрафи за порушення порядку переміщення товарів у зоні АТО Фото: ВРУ

Штрафи від 10 до 100 мінімумів доходів громадян

Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект № 2109а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції". За відповідне рішення проголосували 250 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Автор законопроекту - Президент України Петро Порошенко.

"Порушення порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції тягне за собою накладення штрафу на осіб, які переміщують такі товари, у розмірі від десяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів", - йдеться в документі.

Також у законопроекті зазначено, що якщо особа протягом року вже була піддана адміністративному стягненню за таке порушення, то повторне порушення порядку переміщення товарів карається штрафом в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією товарів.

Так, закон доповнює Кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 204-3 "Порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції".

Законом внесено зміни до частини 1 статті 221 КУпАП, якими віднесено до компетенції суддів районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судів розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 204-3.

Законом також внесено зміни до пункту 1 частини 1 статті 255 КУпАП, якими надано право посадовим особам органів державної податкової служби складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 204-3 тощо.

Закон "Про боротьбу з тероризмом" доповнено статтею 14-1 "Порядок переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції".

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запропонував Верховній Раді ввести штрафи за порушення порядку переміщення товарів в зоні АТО.