ua en ru

Порошенко підписав закон про обмеження віку дітей, яким дозволено перебувати у санаторіях разом з батьками

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1295-VII "Про внесення змін до статті 13 закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо встановлення віку дітей, які перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку разом із батьками".

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1295-VII "Про внесення змін до статті 13 закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо встановлення віку дітей, які перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку разом із батьками". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Даний закон законодавчо закріплює граничний вік дітей, що можуть перебувати у дитячих закладах відпочинку та оздоровлення разом з батьками або іншими законними представниками.

Так, діти віком від 4 до 7 років перебувають у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку разом із батьками або іншими законними представниками. Таким чином, чітко законодавчо встановлено вікові межі перебування дітей у закладах оздоровлення: від 4 до 7 років - разом з батьками, а від 7 до 18 років - самостійно.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закону 3 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 277 нардепів.