ua en ru

Порошенко підписав закон про держінвестиції

Порошенко підписав закон про держінвестиції Фото: Петро Порошенко

Документ визначає пріоритетні напрями вкладень бюджетної політики

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 288-VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів". Про це сказано на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон визначає поняття "державний інвестиційний проект" і "державні (місцеві) капітальні вкладення".

Також документ визначає пріоритетні напрями (сфери, галузі) вкладень основними напрямами бюджетної політики на наступний бюджетний період.

Законопроект передбачає надання Міністерством фінансів планових та прогнозних обсягів державних капітальних вкладень на розробку і реалізацію державних інвестиційних проектів до 15 квітня кожного року в Мінекономрозвитку.

Законопроект також встановлює прозоре і колегіальне розподіл бюджетних коштів у межах загального обсягу державних капітальних вкладень для продовження (завершення) реалізації раніше розпочатих інвестиційних проектів і нових.

Згідно з документом, список державних інвестиційних проектів (із зазначенням обсягів фінансування) відображається окремим додатком до пояснювальній записці до проекту державного бюджету.

Нагадаємо, 7 квітня 2015 р. народні депутати підтримали цей закон у другому читанні і в цілому. За законопроект № 2258 проголосували 248 нардепів із 226 мінімально необхідних.