ua en ru

Рада прийняла закон про державні інвестиції

Рада прийняла закон про державні інвестиції

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому урядовий законопроект № 2258 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів". За відповідне рішення проголосували 248 нардепів із 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус під час подання даного законопроекту в парламенті, прийняття цього документа входить в програму Світового банку щодо виділення Україні 800 млн дол.

Згідно з пояснювальною запискою, цим законопроектом визначаються поняття "державний інвестиційний проект" і "державні (місцеві) капітальні вкладення".

Також проект визначає загальний обсяг державних капітальних вкладень та пріоритетні напрями (сфери, галузі) вкладень основними напрямами бюджетної політики на наступний бюджетний період.

Законопроект передбачає надання Міністерством фінансів планових та прогнозних обсягів державних капітальних вкладень на розробку і реалізацію державних інвестиційних проектів до 15 квітня кожного року в Мінекономрозвитку.

Законопроект також встановлює прозорий і колегіальний розподіл бюджетних коштів у межах загального обсягу державних капітальних вкладень для продовження (завершення) реалізації раніше розпочатих інвестиційних проектів і нових.

Згідно з документом, список державних інвестиційних проектів (із зазначенням обсягів фінансування) відображається окремим додатком до пояснювальній записці до проекту державного бюджету.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про державні інвестиції.

Обсяг капітальних інвестицій в Україні в 2014 р. скоротився на чверть.