ua en ru

Порошенко підписав закон про функції та повноваження НКРЕКП

Порошенко підписав закон про функції та повноваження НКРЕКП Фото: Порошенко схвалив закон про НКРЕКП

Про це свідчить інформація на сайті ВР

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг". Про це свідчить інформація на сторінці проекту на сайті Верховної Ради.

Останній етап проходження законопроекту - повернуто з підписом від президента.

Одним із завдань законопроекту є створення передумов сталості державного регулюючого впливу на діяльність суб'єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП.

Законопроект складається з чотирьох розділів, статтями яких встановлюються особливості організації діяльності НКРЕКП, її функції і повноваження, порядок підготовки рішень Комісії, особливості здійснення контролю на ринках енергетики і комунальних послуг.

Відзначимо, що зарплата голови комісії відповідно до проекту закону повинна складати 50 мінімальних зарплат (відповідно до закону про держбюджет), члена комісії - 40.

Згідно з прикінцевими положеннями, до глави і членів Нацкомісії, які перебувають на посаді за станом на дату набрання чинності цим законом, президент застосовує ротацію, згідно з якою члени НКРЕКП підлягають звільненню в такі строки: 3 члени - не пізніше 6 місяців з дати набрання чинності силу; 2 члени - не пізніше 12 місяців; 2 члени - не пізніше 18 місяців.

Нагадаємо, раніше за вказаний проект закону проголосували 250 парламентарів.