ua en ru

Порошенко підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності

Порошенко підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко наказав створити Вищий суд з питань інтелектуальної власності з розташуванням у Києві

Президент України Петро Порошенко підписав указ №299/2017 "Про утворення Вищого суду з питань інтелектуальної власності", повідомляється на сайті Адміністрації президента.

Президент постановив утворити Вищий суд з питань інтелектуальної власності з місцезнаходженням у місті Києві. Кабінет міністрів України має забезпечити фінансування заходів, пов'язаних із реалізацією цього указу.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, у червні в Європейському союзі заявили про занадто повільний прогрес України в реформі законодавства у сфері прав інтелектуальної власності.

"З моменту вступу в силу поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) пройшло 18 місяців. Однак уряд досі не подав на розгляд до Верховної Ради більшість законопроектів, які Україна взяла на себе зобов'язання прийняти відповідно до умов ПВЗВТ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби представництва ЄС в Україні, європейські експерти, працюючи разом з українською владою, ще в 2015 році підготували відповідні законопроекти, однак за станом на червень 2017 року вони перебували на розгляді Міністерства економічного розвитку України.