ua en ru

ЄС заявив про повільний прогрес України у реформуванні в сфері інтелектуальної власності

ЄС заявив про повільний прогрес України у реформуванні в сфері інтелектуальної власності Фото: Україна і ЄС (president.gov.ua)

В ЄС вважають, що Україна занадто повільно реформує закони щодо інтелектуальної власності

В Європейському союзі (ЄС) заявили про занадто повільний прогрес України у реформі законодавства в сфері прав інтелектуальної власності. Про це повідомили в прес-службі представництва ЄС в Україні за результатами зустрічі для оцінки прогресу у проведенні згаданої реформи.

"З моменту набрання чинності поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) пройшло 18 місяців. Однак уряд досі не подав на розгляд у Верховну Раду більшість законопроектів, які Україна зобов'язалася прийняти у відповідності з умовами ПВЗВТ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, експерти ЄС, працюючи разом з українською владою, ще в 2015 році підготували відповідні законопроекти. Однак вони досі перебувають на розгляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Так, українська сторона обіцяла у вересні направити в Раду пакет з 4 законів (про організації колективного управління, створення національного офісу інтелектуальної власності, про патенти на винаходи і корисні моделі; про авторське право і суміжні права) і ці закони, з якими ЄС досі не ознайомили, будуть засновані на законопроектах, підготовлених експертами ЄС

В ЄС наголосили, що єдиним позитивним досягненням є посилення боротьби проти інтернет-піратства.

"Вселяє надію прийнятий закон про кінематограф. Він забезпечує кращий контроль інтернет-простору для запобігання розміщення нелегального контенту і регламентує діяльність кіберполіції", - резюмували в представництві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські інтернет-користувачі позбулися двох найбільших майданчиків з безкоштовним контентом. Спочатку кіберполіція закрила піратський онлайн-кінотеатр fs.to, а потім файлообмінник ex.ua заявив, що припиняє роботу.