ua en ru

Порошенко підтримує законопроект про реєстрацію агентів впливу держави-агресора

Порошенко підтримує законопроект про реєстрацію агентів впливу держави-агресора Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За його словами, в період виборів питання інформаційної безпеки є одним з головних

В період виборів питання інформаційної безпеки є одним з головних, саме тому я підтримую ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора Російської Федерації (РФ). Про це заявив у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко в ході виступу в Верховній раді з щорічним посланням, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент зазначив, що поділяє думку голови ВР про те, що в період виборів питання інформаційної безпеки є одним з головних.

"Частина нашого інформаційного поля так само окупована, як і частина української території. Я радий, що в парламенті усвідомлюють глибину цієї проблеми. В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, входить в незалежні громадські організації. Я підтримую ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора Російської Федерації. Такий закон жодним чином не вплине ані на громадянське суспільство, ані на медіа, ані на свободу слова", - зазначив президент.

Зазначимо, у четвер, 20 вересня, президент Петро Порошенко виступає в Раді з щорічним посланням. Традиційно мова йде про здобутки за рік, а також про нові ключові завданнях зовнішньої і внутрішньої політики країни. РБК-Україна веде онлайн-трансляцію виступу Порошенка.

Нагадаємо, президент України повідомив, що на Генасамблеї ООН підніме питання розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Зокрема, Порошенко підкреслив, що виступає за реальний прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі. За його словами, головним індикатором такого врегулювання стане розгортання миротворчої місії під егідою ООН.

Також Порошенко підкреслив, що Київ не повернеться до зони російського впливу. Порошенко додав, що стратегія влади - зробити сильну та успішну Україну невід'ємною частиною Європи.