ua en ru

Порошенко повідомив, коли подасть поправки до Конституції про наміри вступу в ЄС та НАТО

Порошенко повідомив, коли подасть поправки до Конституції про наміри вступу в ЄС та НАТО Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко вважає, що поправки до Конституції може ухвалити нинішній склад ВР

Президент України Петро Порошенко готовий найближчим часом подати до Верховної ради поправку до преамбули Конституції про наміри держави щодо членства у Євросоюзі та НАТО. Про це Порошенко заявив в четвер, 28 червня, у ході урочистостей з нагоди Дня Конституції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найближчим часом мною буде передано до Верховної ради обіцяну поправку до преамбули Конституції, яка закріпить дві наші стратегічні цілі, тісно пов’язані одна з одною - вступ до Євросоюзу та членство в НАТО", - сказав Порошенко.

За його словами, орієнтація України на ЄС та Північноатлантичний альянс підтримується більшістю громадян держави.

"Можливість зібрати триста голосів за таке важливе рішення в нинішньому складі Верховної ради, я твердо в цьому переконаний, є", - підкреслив президент.

Порошенко також додав, що існує очевидна загроза ревізії європейської і євроатлантичної стратегії під впливом різних зовнішніх та внутрішніх обставин.

"Походить вона не лише від тих ЗМІ, які заслужили собі репутацію пятої колони, але й серед політиків стає дедалі більше охочих поставити під сумнів наш чітко вивірений європейський курс і нам вже окремі безвідповідальні політикани малюють необхідність повернення на схід. Щоб ніхто і не думав петляти, впевнений, що це має бути прямим текстом зафіксовано в Конституції", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент України Петро Порошенко віддав розпорядження готувати проект поправок до Конституції, який закріпить прагнення України до вступу до НАТО та до ЄС.