ua en ru

Порошенко і Плевнієв обговорили шляхи прискорення введення безвізового режиму України з ЄС

Порошенко і Плевнієв обговорили шляхи прискорення введення безвізового режиму України з ЄС Фото: Петро Порошенко і Росен Плевнелієв

Порошенко і Плевнієв позитивно оцінили високий рівень двосторонніх відносин між Україною і Болгарією

Президент України Петро Порошенко і президент Болгарії Росен Плевнієв обговорили шляхи прискорення введення безвізового режиму з Європейським союзом (ЄС) для українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президенти України та Болгарії також обговорили шляхи прискорення введення безвізового режиму для українців з боку Європейського союзу, який дозволить суттєво активізувати туристичний і діловий обмін", - йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі Порошенко також поінформував президента Болгарії про критичну гуманітарної ситуації в Криму. Сторони акцентували увагу на неприйнятність незаконної анексії Криму і неприпустимість порушень прав людини і домовилися про подальшу координації спільних дій на міжнародній арені за повернення Криму Україні.

"Ми не можемо миритися з агресивною поведінкою Росії. Ми стоїмо на захисті незалежності та суверенітету України. І ми будемо боротися за це", - підкреслив Плевнієв.

Президент Болгарії окремо підкреслив, що його країна наполягає на обов'язковому звільнення Надії Савченко та інших українців з російських в'язниць.

Президенти також позитивно оцінили високий рівень двосторонніх відносин між Україною і Болгарією і взаємну налаштованість сторін на їх розвиток, особливо відзначили відновлення в грудні 2015 року авіаційного сполучення між Києвом і Софією і динамічний розвиток туристичної сфери між двома країнами.

Нагадаємо, Петро Порошенко і віце-президент США Джозеф Байден провели телефонні переговори з питання якнайшвидшого повернення льотчиці Надії Савченко в Україну.