ua en ru

Порошенко планує відновити Інститут національної безпеки

Президент України Петро Порошенко планує відновити Інститут національної безпеки на базі Інституту стратегічних досліджень в структурі РНБО.

Президент України Петро Порошенко планує відновити Інститут національної безпеки на базі Інституту стратегічних досліджень в структурі РНБО. Про це він заявив під час зустрічі з новопризначеним радником Президента України Володимиром Горбуліним, повідомила прес-служба Президента України.

"В перспективі на базі Інституту стратегічних досліджень в структурі РНБО ми відновимо Інститут національної безпеки", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що сьогодні Україна потребує чіткої стратегії та ефективних рішень в сфері безпеки.

"Тема безпеки вийшла на перший пріоритет - і з точки зору міжнародної безпеки, і боєздатності армії, і оборонно-промислового комплексу", - наголосив Порошенко.

У свою чергу Горбулін, який був першим секретарем після створення Ради національної безпеки та оборони, подякував Президенту за його пропозицію.

"Я буду робити все, щоб в нашій рідній Україні був мир, спокій, і вирішуватиму всі питання, які пов'язані з національною безпекою, на високому рівні", - заявив Горбулін.

Нагадаємо, сьогодні своїм указом Президент призначив своїм радником екс-секретаря РНБО Володимира Горбуліна.