ua en ru

Порошенко відповів Ляшку гімном на гімн

Порошенко відповів Ляшку гімном на гімн Фото: Петро Порошенко

Президент каже, що знає багато патріотичних віршів і пісень

Президент України Петро Порошенко заспівав державний гімн України у сесійній залі Верховної Ради України у відповідь на гімн у виконанні лідера Радикальної партії Олега Ляшка, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дорогі мої, я знаю багато патріотичних віршів і пісень (оплески в залі - ред.). Моя дружина каже, що я добре їх вмію співати. Але дорогі мої, країна наразі чекає не віршів, не пісень, не тільки виконання Гімну - країна чекає конкретних кроків, які саме сьогодні - не завтра і не післязавтра - має зробити український парламент, продемонструвавши єдність", - заявив Порошенко.

За словами Президента, що перемогти на Донбасі можна виключно дипломатичним шляхом.

"Дорогі мої, хто зараз хоче звинуватити Європу, звинуватити США в тому, що вони мовчали , що вони нічого не робили, що вони зрадили - це те, що потрібно зараз агресору - розколоти світову єдність, і український парламент цього зробити не дозволить", - сказав Порошенко.

"Тільки рішучі реформи, у тому числі і в парламенті, тільки боротьба з корупцією, реформування судової гілки влади, створення інвестиційного клімату і зміни до Конституції з децентралізації дозволять нам зберегти нашу рідну неньку Україну. От зараз давайте заспіваємо Гімн", - сказав Порошенко і заспівав: " Ще не вмерла України ні слава, ні воля.. "

Присутні у Раді депутати та гості парламенту піднялися зі своїх місць та заспівали гімн разом з Президентом.

Нагадаємо, раніше на цьому ж засідання Олег Ляшко заспівав з парламентської трибуни Гімн України, чим заставив встати з місця Президента Порошенка.