ua en ru

Ляшко у Раді заспівав гімн України, змусивши Порошенка встати зі свого місця

Ляшко у Раді заспівав гімн України, змусивши Порошенка встати зі свого місця Фото: Петро Порошенко

Лідер Радикальної партії почав співати Державний Гімн України і всі присутні у сесійній залі ВРУ піднялися зі своїх місць та поклали руку на серце

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час розгляду законопроекту №2217А "Про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади" заспівав з парламентської трибуни Гімн України, чим заставив встати з місця Президента України Петра Порошенка, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Ляшко, виступаючи з трибуни заявив, що на сході України тисячі бійців і мирних громадян віддають свої життя сьогодні на фронті за територіальну цілісність та суверенну незалежну Україну, а парламент розглядає законопроект, який надає деяким територіям Донбасу особливий статус.

"Не за особливий статус цих територій, не за особливий статус для терористів, які сьогодні вбивають наших людей, а завтра будуть владою. Вони зі словами на вустах... Я хочу вам нагадати ці слова, коли ви агітуєте нас голосувати за Конституцію, яка надає особливий статус... Ще не вмерла України ні слава , ні воля...", - заспівав Ляшко.

Лідер Радикальної партії почав співати Державний Гімн України і всі присутні у сесійній залі ВРУ піднялися зі своїх місць на поклали руку на серце.

Це ж зробив і Президент України, який був присутній на засіданні та доповідав законопроект №2217А щодо децентралізації. Варто зазначити, що вираз обличчя свідчив про те, що він не задоволений промовою Ляшка, адже сам Президент закликав голосувати за цей законопроект.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада почала розгляд змін до Конституції щодо децентралізації.