ua en ru

Порошенко відбув на саміт НАТО у Великобританію

Президент України Петро Порошенко відбув вранці 4 вересня на саміт НАТО, який проходитиме в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня.

Президент України Петро Порошенко відбув вранці 4 вересня на саміт НАТО, який проходитиме в Уельсі (Великобританія) 4-5 вересня. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

Як написав у своєму Facebook заступник голови Адміністрації Президента України Валерій Чалий, у Порошенка в Уельсі насичена програма.

"Участь у засіданні глав держав та урядів країн-контрибуторів ISAF, засіданні Комісії Україна-НАТО, унікальний формат П.Порошенко - Обама, Кемерон, Меркель, Олланд, Ренці, більше десятка повноцінних двосторонок, в тому числі з лідерами Канади, Польщі, Литви, Іспанії, Норвегії, Швейцарії, Туреччини, спільна прес-конференція Президента України та генсека НАТО, брифінги для ЗМІ, великі виступи на кількох заходах Президента України", - повідомив Чалий.

Порядок денний саміту буде майже повністю присвячена ситуації в Україні.

Як очікується, на саміті буде схвалена створення сил швидкого реагування НАТО чисельністю в кілька тисяч осіб для захисту країн Східної Європи від можливої російської агресії.

Нагадаємо, влада України в кінці серпня 2014 р. ініціювали вступ у НАТО. Причиною послужила військова агресія з боку Росії, з якої з квітня 2014 р. на Донбас активно і безперешкодно в'їжджають так звані добровольці для участі у війні проти української армії, яка намагається запобігти відділення Донбасу від України.