ua en ru

Порошенко офіційно представив колективу НБУ нового керівника

Порошенко офіційно представив колективу НБУ нового керівника Фото: Петро Порошенко на представленні глави НБУ (twitter.com/STsegolko)

Також президент подякував попередньому керівнику НБУ Валерії Гонтаревій

Президент України Петро Порошенко представив колективу Національного банку України (НБУ) нового керівника Якова Смолія, за призначення якого у четвер, 15 березня, проголосувала Верховна рада. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Перед новим головою Національного банку України Яковом Смолієм стоять амбітні завдання з комплексної програми реформ банківського сектору", - сказав Порошенко, вітаючи Смолія із призначенням.

Також президент порадив новому керівникові Нацбанку більше інвестувати в українську економіку.

Також президент подякував попередньому керівнику НБУ Валерії Гонтаревій за реформування банківської системи України.

"У 2014 році 70% українців вважали, що Україні не вдасться уникнути дефолту… Вдячний Валерії Гонтаревій за професіоналізм і особисту відповідальність, за значні кроки у реформуванні банківського сектору", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, новим, десятим, головою Національного банку України (НБУ) обрано Якова Смолія. Депутати Верховної ради України у четвер, 15 березня, на пленарному засіданні віддали за це рішення 247 голосів, перед тим проголосувавши за відставку Валерії Гонтаревої.