ua en ru

Порошенко схвалив посилення соцзахисту учасників АТО і членів їх сімей

Порошенко схвалив посилення соцзахисту учасників АТО і членів їх сімей Фото: Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту учасників АТО

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування

Президент Петро Порошенко підписав закон № 1462-VІІІ "Про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції". Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Так, закон спрямований на поліпшення соціального захисту родин учасників антитерористичної операції.

Законом вносяться зміни до статей 1 та 4 закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім‘ям" щодо невключення до сукупного доходу сім’ї, яка претендує на отримання такого виду державної соціальної допомоги, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і навчального складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції на час її проведення.


Документом передбачається, що до заяви про надання державної соціальної допомоги додається довідка встановленої форми про безпосередню участь особи у антитерористичній операції.

Реалізація закону дозволить покращити матеріальне становище малозабезпечених сімей, члени яких беруть участь в АТО.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому відповідний законопроект №3339. За документ з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 218 нардепів).