ua en ru

Рада посилила соціальний захист учасників АТО і членів їх сімей

Рада посилила соціальний захист учасників АТО і членів їх сімей Фото: ВР прийняла закон про соціальний держдопомоги учасникам АТО і їх сім'ям

У сукупному доході не враховується грошове забезпечення учасників АТО на час її проведення

Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №3339 "Про внесення змін до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції". За документ з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 218) нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

У пояснювальній записці зазначається, що чинний закон про соціальної державної допомоги малозабезпеченим сім'ям передбачає, що розрахунок середньомісячного доходу такої сім'ї базується на сукупному доході всіх її членів з усіх джерел надходжень протягом шести місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.


"В переважній більшості військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції, позбавлені можливості матеріально (фінансово) допомагати своїм сім'ям. Крім того, учасники АТО, в силу об'єктивних і суб'єктивних чинників, не в змозі надавати довідки щодо своїх доходів. Тому, в даний час гостро постає питання про гарантії належного соціального захисту з боку держави учасників антитерористичної операції та членів їх сімей", - сказано в документі.

Зокрема, законопроектом пропонується передбачити, що в сукупному доході сім'ї не враховується грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в АТО на час її проведення.

Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги встановлюється Кабінетом міністрів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що штаб АТО констатує активізацію бойовиків на Донбасі.