ua en ru

Порошенко схвалив ратифікацію низки міжнародних угод

Порошенко схвалив ратифікацію низки міжнародних угод Фото: Петро Порошенко

Президент підписав три відповідних закону

Президент України Петро Порошенко підписав закон України №529-VIII "ПРО ратифікацію Угоди між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії про повітряне сполучення". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом Президента", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей документ передбачає прийняття загальнодержавних процедур, необхідних для вступу в силу угоди, яку було підписано ще у 2011 р. в Києві.

Ратифікація угоди дозволить забезпечити створення та функціонування надійного правового механізму міжнародного рівня для реалізації й активізації процесу двосторонніх міждержавних зв'язків між Україною та Великобританією. Реалізація цього документу дозволить удосконалити правову договірну базу між двома країнами, порядок регулювання міжнародних польотів, а також перейти від процедури затвердження тарифів до процедури моніторингу тарифів і обмеження втручання авіаційних властей у формуванні тарифів.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала угоду з Великобританією про повітряне сполучення від 17 червня 2015 р.

Також Порошенко підписав закон України №527-VIII ПРО ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Естонської Республіки про умови розміщення дипломатичних представництв України в Естонській Республіці та Естонської Республіки в Україні".

Даний закон ратифікує угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Естонської Республіки про умови розміщення дипломатичних представництв України в Естонській Республіці та Естонської Республіки в Україні, вчинений 11 квітня 2013 р.

Після набрання чинності зазначеної угоди буде передано у власність України для розміщення будівель її дипломатичного представництва в Естонській Республіці на підставі договору купівлі-продажу земельну ділянку площею 2479 кв. м за адресою: р. Таллінн, вул. Лахе, 6, за домовлену плату 1 (один) євро. Також буде переданий власність Естонської Республіки для розміщення будівель її дипломатичного представництва в Україні на підставі договору купівлі-продажу земельну ділянку загальною площею 298 кв. м за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська, 43-б, за домовлену плату 1 (один) євро. Крім того , буде передано в довгострокову оренду на підставі договору оренди строком на 49 років земельну ділянку загальною площею 72 кв. м за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська, 43-б, для розміщення паркувального майданчика для автомобілів Посольства, за домовлену плату 1 (один) євро щорічно.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала угоду про українських дипустановах в Естонії 17 червня 2015 р.

Крім того, Президент підписав закон України № 528-VIII "ПРО ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ".

Проект акта спрямований на забезпечення вступу в силу угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ.

Цей закон дозволить працевлаштовувати в одній з країн членів сімей наших дипломатів.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала угоду з Польщею про працевлаштування сімей дипломатів 17 червня 2015 р.