ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Польщею про працевлаштування сімей дипломатів

Рада ратифікувала угоду з Польщею про працевлаштування сімей дипломатів Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосував 301 нардеп при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект № 0028 "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ". За відповідне рішення проголосував 301 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Проект акта спрямований на забезпечення набрання чинності Угодою (у формі обміну нотами) між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ.

Як заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Нестайко під час представлення даного законопроекту у парламенті, цей законопроект дозволить працевлаштовувати в одній з країн членів родин наших дипломатів.

"Ми говоримо про чоловіків, дружин, які покинули свою роботу, щоб разом з їх родиною перебувати за кордоном. Вони не мають можливості для своєї кар'єри, своїх ідей, планів, вони не отримують пенсію в Україні після того, які їдуть зі своїми чоловіками за кордон", - сказав Нестайко.

Він зазначив, що небагато країн зараз підписали такі угоди з Україною, і ця робота ведеться.

Нагадаємо, Рада ратифікувала угоду про українські дипустанови в Естонії.