ua en ru

Рада ратифікувала угоду про українських дипустановах в Естонії

Рада ратифікувала угоду про українських дипустановах в Естонії Фото: Верховна Рада України

За відповідне рішення проголосували 288 депутатів при мінімально необхідних 226

Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 0026 "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Естонської Республіки про умови розміщення дипломатичних представництв України в Естонській Республіці та Естонської Республіки в Україні". За відповідне рішення проголосували 288 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Даний закон ратифікує угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Естонської Республіки про умови розміщення дипломатичних представництв України в Естонській Республіці та Естонської Республіки в Україні, вчинений 11 квітня 2013 р.

Після набрання чинності зазначеною Угодою будуть здійснені наступні заходи:

- передано у власність України для розміщення будівель її дипломатичного представництва в Естонській Республіці на підставі договору купівлі-продажу земельну ділянку площею 2479 кв. м за адресою: р. Таллінн, вул. Лахе, 6, за домовлену плату 1 (один) євро;

- передано у власність Естонської Республіки для розміщення будівель її дипломатичного представництва в Україні на підставі договору купівлі-продажу земельну ділянку загальною площею 298 кв. м за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська, 43-б, за домовлену плату 1 (один) євро;

- передано в довгострокову оренду на підставі договору оренди строком на 49 років земельну ділянку загальною площею 72 кв. м за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська, 43-б, для розміщення паркувального майданчика для автомобілів Посольства, за домовлену плату 1 (один) євро щорічно.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 0030 "Про приєднання України до Міжнародної конвенції про захист всіх осіб від насильницьких зникнень".