ua en ru

Порошенко схвалив підвищення штрафів за вирубку лісу

Порошенко схвалив підвищення штрафів за вирубку лісу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Закон також запроваджує кримінальну відповідальність за контрабанду лісу

Президент України Петро Порошенко підписав закон про збереження лісів та попередження незаконного вивезення необроблених лісоматеріалів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу президента.

Згідно з підписаним законом, в Україні в кілька разів підвищуються штрафи за незаконну вирубку та знищення лісових культур і молодняку. Відповідні зміни вносяться до КУПАП, Кримінального кодексу, КПК і закону про особливості держрегулювання бізнесу, пов'язаного з реалізацією та експортом лісоматеріалів.

У той же час уряду доручено розробити комплексну програму відновлення лісового фонду України і визначити першочергові роботи по відновленню лісів, охороні лісів від пожеж, захисту від шкідників і хвороб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба перевірить 235 підприємств на предмет вирубки лісів та експорту лісоматеріалів.

У липні уряд створив робочу групу для аудиту контрабанди лісу. До її складу увійшли представники Мінагрополітики, Фіскальної служби, Державної екоінспекції та ряду інших відомств.