ua en ru

Порошенко схвалив передачу клопотань про корупцію суддів до суддів іншій області

Порошенко схвалив передачу клопотань про корупцію суддів до суддів іншій області Фото: Петро Порошенко

Верховна Рада прийняла цей закон 15 липня

Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 613-VIII "ПРО внесення змін до статті 247 Кримінального процесуального кодексу України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Зазначена стаття КПК доповнюється другою частиною, яка дозволяє розглядати клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) діяльності за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування, який здійснює досудове розслідування у разі, якщо таке клопотання буде стосуватися судді, працівника суду або працівника правоохоронного органу та/або приміщення суду або правоохоронного органу", - сказано в повідомленні.

Таким чином, як наголошується, забезпечується законодавче підгрунтя для забезпечення неупередженого досудового розслідування, гарантоване винесення законних рішень незалежним і безстороннім судом при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій відносно громадян зазначених категорій.

Крім того, зазначені зміни запобігають витік інформації щодо винесення постанови про проведення досудового розслідування, що буде сприяти більш ефективному виконанню завдань кримінального судочинства, визначених статтею 2 КПК України, підкреслили в прес-службі глави держави.

"Закон також дозволить виключити можливість дії і потенційно небезпечні для цілей досудового розслідування побутові, особисті, дружні та інші соціальні контакти між слідчими суддями Апеляційних судів та суддями, працівниками суду і правоохоронних органів, щодо яких розглядається клопотання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, при яких застосування зазначеної норми стає неефективним", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 15 липня.